srijeda, 12. prosinca 2012.

EDITH PIAF

Edith Piaf bila je frncuska pjevačica.Rođena je 19. prosinca 1915 godine. Njezina majka,također pjevačica,Annetta Giovanna Maillard bila je francuskog i talijanskog podrijetla.Nažalost dok je imala samo tri godine naglo je oslijepila zbog teške bolesti koju je prije toga preboljela. Taj je hendikep imala do sedme godine života.Nakon što se uspješno oporavila kada je imala samo 14 godina pridružila se svom ocu u akrobatskim nastupima u Francuskoj, gdje je prvi put imala priliku zapjevati na javnom mjestu. Bilo je to vrijeme kada se nastojala dokazati kao jedna velika umjetnica čije vrijeme tek dolazi. Svoju karijeru ustvari je započela sa 15 godina kao ulična pjevačica. Tijekom svoje karijere napisala je 2 memoarska dijela:"Na balu šanse" i "Moj život", a poznato je kako je pjevala o tjeskobi, siromaštvu, bijedi ulice i skitnji, ali isto tako i o ljubavi.Edith je imala poseban glas koji se raspoznavao u mnoštvu.
 Umrla je 11.listopada 1963 godine.,od raka jetre. Danas u Parizu postoje čak dvije sobe posvećene ovoj velikoj umjetnici.

4 komentara:

  1. Obožavam pjevanje... Zato mi se ova pjevačica jako dopala i voljela bih čuti neke njene pjesme. Nadam se da jednom i hoću.:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se što je uspjela preboljeti sljepoču, ali tužno je to što je umrlo od raka jetre

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepo je što ima dvije sobe koje su joj posvećene

    OdgovoriIzbriši
  4. Drago mi je što je imala priliku pokazati se kao velika umjetnica!!

    OdgovoriIzbriši